Zzp-er en moeder… Kan dat?

Zzp-er en moeder… Kan dat?

Van veel mensen krijg ik de vraag of het een beetje te doen is: de combinatie van je eigen bedrijf en het moederschap. Een lastige vraag waar niet zo 1,2,3 een duidelijk antwoord op te geven is.

Ik had mijn eigen praktijk al een aantal jaar voordat ik zwanger werd van Max en ik heb het heel erg naar mijn zin als kindertherapeut dus de praktijk opzeggen vond ik eigenlijk geen optie. In plaats van 5 dagen werk ik nu meestal 3 a 4 dagen in de week en moet ik mijn administratie enzo wat strakker plannen om alles afgerond te krijgen.  En waar ik voorheen nog wel eens wat langer bleef om dingen af te ronden heb ik nu een vaste eindtijd zodat ik Max weer op kan halen.

De conclusie is denk ik dat het prima te doen is, zolang je een aantal dingen goed geregeld hebt.

 praktijkruimte-kindertherapie-utrecht-2

Zwangerschapsverlof:

De eerste horde van het moederschap is natuurlijk de zwangerschap en waar je in loondienst tijdens het eind van je zwangerschap nog wel afspraken kunt maken om minder te werken of je jezelf eens een dagje extra ziek meld is dat als zzp’er een stuk ingewikkelder. Niet werken betekent ook geen geld.

Wel is het verlof zelf goed geregeld. Vanuit het UWV krijg je een ZEZ (zelfstandig en zwanger) uitkering ter hoogte van het minimumloon. Deze uitkering krijg je gedurende 16 weken.

Iets anders wat je in sommige gevallen moet regelen is wat er met je bedrijf gebeurt in de periode dat jij met verlof bent. Omdat ik met kinderen en ouders werk moest ik een goede vervangster regelen die de begeleiding voor de gezinnen waarbij dit nodig was over kon nemen.

 

Opvang voor je kindje:

Al tijdens je zwangerschap kun je gaan kijken voor een fijn plekje voor je kindje als jij aan het werk bent. Een kinderdagverblijf, gastouder of toch opa en oma? Alles is mogelijk maar er zijn een aantal dingen anders dan als je in loondienst werkt. Als zzp’er zijn je werktijden vaak flexibeler dus het is handig om daar rekening mee te houden. Als je kindje ziek wordt is het als zzp’er niet altijd mogelijk om direct je kind op te gaan halen en ook hier betekent niet werken: geen inkomsten.

Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een kleinschalig kinderdagverblijf pal naast mijn praktijkruimte. Dit is vooral in de eerste maanden ontzettend handig geweest omdat ik toen nog borstvoeding gaf en Max de fles weigerde. Op de extra dagen dat ik les of trainingen geef komt oma oppassen.

 

Thuis:

Vaak is het als zpp’er verleidelijk om toch thuis nog even je mail te checken, je administratie bij te werken of om je telefoon aan te laten staan. Ik heb voor mezelf de afspraak gemaakt dat ik op de dagen dat ik thuis ben met Max geen telefoontjes aanneem of mail beantwoord. Ik ben er dan 100% voor Max en probeer in die dagen ook het huishouden een beetje bij te houden. Werken met Max er bij is voor mij geen optie. Max slaapt weinig en heeft energie voor 10, dus rustig zelf spelen terwijl mama haar mail beantwoord is echt niet mogelijk.

Als het echt nodig is doe ik in de avonduren nog wat werk zodra Max op bed ligt maar dit probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen. Vaak

 

De voordelen:

Natuurlijk zitten er ook voordelen aan het werken als zzp’er. Ik kan flexibel mijn dagen en tijden indelen, ik bepaal zelf hoeveel ik werk en ik kan vakantie opnemen wanneer ik dat wil. Daarnaast vind ik mijn werk ontzettend leuk en haal ik hier veel inspiratie uit, wat mij denk ik ook weer een leukere moeder maakt voor Max.

 

Heb jij er wel eens over nagedacht om het moederschap te combineren met je eigen bedrijf? Of doe je dit al en heb je nog goede tips? Ik lees ze graag van jullie terug!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *