Review: Met je dreumes naar de dierentuin – Burgers zoo

Review: Met je dreumes naar de dierentuin – Burgers zoo

In de zomervakantie zijn wij met Max een dagje naar Burgers zoo geweest. Als kind woonde ik in Arnhem en hebben wij lange tijd een abbonement gehad op Burgers en waren we er bijna elke woensdagmiddag te vinden. In mijn herinneringen waren vooral de enorme glijbaan in de speeltuin en de spannende avonturenpaadjes in de Bush echte hoogtepunten. Helaas is de glijbaan inmiddels afgebroken en is Max echt nog te klein voor de avonturenpaadjes, dus hoog tijd voor ons om nieuwe herinneringen te maken en nieuwe hoogtepunten te ontdekken.

Wanneer:

Wij gingen in de 2e week van onze zomervakantie op een doordeweekse dag. Twee derde van Nederland had op dat moment vakantie en het was met 28 graden lekker warm. De drukte viel ons eigenlijk reuze mee, het park is ruim opgezet en daardoor waren de meeste dieren goed te bekijken zonder dat de andere mensen rijen dik voor je staan. Er zijn voldoende mogelijkheden om de schaduw op te zoeken waardoor je ook bij warm weer niet oververhit hoeft te raken.

Toch zou ik aanraden om te gaan als het iets koeler is. Veel van de dieren lagen voor pampus in de schaduw en dus niet altijd goed te zien.

De dieren:

Burgers zoo is zo opgezet dat de meeste dieren in hun natuurlijke omgeving te zien zijn. Dit houdt in dat er ook voldoende plekken zijn waar de dieren zich kunnen verstoppen en niet alle dieren zijn dan dus goed te zien. Met een dreumes zou ik me vooral richten op de actieve dieren die van redelijk dichtbij te zien zijn zoals onder andere de apen, de pinguins en de stokstaartjes.

stokstaartjes

Hoogtepunt voor Max was de Ocean. Door de opzet is alles heel goed te zien en heb je echt het gevoel dat je je onder water tussen de vissen bevind. De felle kleuren en het feit dat de vissen steeds in beweging waren zorgden ervoor dat Max steeds geboeid bleef.  Vooral het gedeelte waarbij de vissen over je hoofd heen zwemmen was geslaagd!

ocean 1                 ocean 3

Wij hebben ervoor gekozen om tijdens Max zijn middagdutje door de safari te lopen. In de safari zijn alle dieren een stuk verder weg en daardoor minder goed te zien voor een dreumes.

Eten:

Wij hadden ons eigen eten meegenomen en dit is geen enkel probleem bij Burgers. We hebben ervoor gekozen om te lunchen in de kids jungle. Het was hier koel en er waren voldoende kinderstoelen. Vooral als je ook grotere kinderen hebt is dit ideaal.Zodra ze klaar zijn met eten kunnen ze dan lekker gaan spelen terwijl je zelf nog even rustig je lunch kan afmaken.

Foto kids jungle.jpg

De speeltuinen:

Ondanks dat Max nog klein is waren de speeltuinen een groot succes. Zowel de grote buitenspeeltuin als de kids jungle hebben een apart gedeelte voor de jongere kinderen. Hierdoor worden ze niet omver gelopen door oudere kinderen en zijn er voldoende speelmogelijkheden die aansluiten bij de leeftijd. De speciale babyschommels, kleine glijbanen en houten auto’s en boten vielen erg in de smaak bij Max.  De hele speeltuin zag er netjes en verzorgd uit met voldoende mogelijkheden om je kinderen in de gaten te houden terwijl je zelf op het terras zit.

foto speeltuin

Draagzak of kinderwagen:

Wij hadden op onze dag beiden meegenomen. Het was voor ons te warm om te dragen en Max heeft dus vooral in de kinderwagen of op de arm gezeten of aan de hand gestapt. Ik denk dat op koelere dagen een draagzak wel prettig is. Burgers is vrij heuvelachtig en de kinderwagen de heuvel opduwen is af en toe best zwaar. Ook kun je niet op alle plekken even makkelijk komen met een kinderwagen. (Hier is wel rekening mee gehouden in het park en door de rolstoelbordjes te volgen kun je toch bijna overal komen.) Wat me verder opviel is dat in de kinderwagen veel dingen te hoog waren voor Max om goed te kunnen kijken dus wij hebben hem uiteindelijk veel op de arm gehad. In een draagzak heb je dat probleem minder.

Conclusie:

Burgers zoo is een zeer geschikt uitje voor een dreumes. Vooral de grotere en actievere dieren vond Max ontzettend interessant en het kijken naar de dieren kan goed afgewisseld worden met actief spelen in de speeltuinen. Wij gaan zeker nog een keertje terug, maar dan als Max groot genoeg is om zelf over alle avonturenpaadjes in de Bush te lopen en dan ga ik lekker met hem mee!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *