Op reis met je dreumes – Jodi van Liefthuis.nl vertelt

Op reis met je dreumes – Jodi van Liefthuis.nl vertelt

Hoewel zowel Gertjan als ik helemaal gek zijn van reizen en al helemaal van Amerika, zagen we het toch echt niet zitten om dit jaar met onze actieve, slecht slapende Max 14 uur in een vliegtuig te zitten en naar de andere kant van de wereld te reizen. 

Jodi van Liefthuis.nl dacht daar anders over en vloog deze zomer met haar man en zoontje Raf van 14 maanden naar Amerika.

img_0321

Dus je werd op een ochtend wakker en dacht toen ineens: ‘Goh laten we eens naar de andere kant van de wereld vliegen’?
Haha nou nee zo ging het niet precies. Voordat ik zwanger was wilde ik al heel graag naar Amerika en dan vooral de west kant en New York. We maakten plannen en verzamelden informatie, maar geld gebrek hield ons op dat moment tegen. Dus we gingen naar Vietnam, ook geweldig trouwens en een stuk betaalbaarder.

Toen wij besloten aan kinderen te beginnen heb ik met mijn lief afgesproken, dat als het mogelijk was dat wij dan ook met onze kinderen wilde gaan reizen. Dat dit geen reden was om ons tegen te houden. Ik liet het hem me beloven, haha, gelukkig stonden en staan we daar hetzelfde in.

Een jaar later stelde mijn schoonmoeder voor met de hele familie een rondreis te maken door Amerika, voor haar 60ste verjaardag. Dat zagen wij dus wel zitten, alleen was ik toen net zwanger. Dus dat plan werd uitgesteld. Ik zei toen meteen, volgend jaar gaan we. Het was een soort stok achter de deur, nu konden we er niet meer onder uit.

Hoe zag jullie reis er in grote lijnen uit?
We vlogen van Amsterdam naar Los Angeles, we hadden een stop over en dus twee vluchten van ongeveer 6,5 uur. In Los Angeles verbleven we eerst 2 nachten in een hotel en hadden we een huurauto. We kochten daar een autostoel, zodat ook onze spruit veilig vervoerd kon worden. Na die twee dagen Los Angeles verkennen gingen we onze HUGE camper ophalen en begon het tweede deel van ons avontuur.

We verbleven op campings in of bij de Grand Canyon, Bryce Canyon, Las Vegas, Sequoia NP, Yosemite en San Francisco. Globaal gezien hadden we iedere keer een hele of halve dag reizen en een dag sight seeing. In San Francisco namen we afscheid van onze familie en gingen mijn lief, ik en onze spruit naar avontuur nummer 3. Namelijk New York, waar we nog 4 nachten verbleven.

Hoe heb je je voorbereid?
Ik ben altijd van de goede voorbereiding. Omdat ik het leuk vind me te verdiepen in de plek waar we naartoe gaan, maar ook omdat ik met mijn kleine spruit precies wilde weten wat handig was en wat niet. Ik was dit jaar dan ook vooral goed voorbereid voor hem. Ik zocht op internet tips voor het vliegen en reizen met een dreumes en dacht zelf goed na over wat we voor hem mee moesten namen.

Zo vond ik online, dat een rietjes beker in de lucht of in bergen kan overstromen als je hem open doet, ivm luchtdruk. Hier waren we dus op voorbereid. Beker open doen met het rietje in je mond, voorkomt een waterballet in de lucht.
Ook had ik voor hem in de handbagage een los stoffen tasje zitten met al zijn speelgoed. Dit bleek super handig, want zo konden we altijd alles bij elkaar verzamelen, hoefden we nooit te zoeken en lag niet alles van hem door de camper verspreid.

img_0521

Wat is het meest meegevallen?
Alles is zo makkelijk en soepel verlopen, maar een paar dingen zijn me echt meegevallen;
– De vliegreis met stip op 1. Raf zat bij ons op schoot en heeft zowel op de heenweg als de terugweg zich mega goed gedragen. Hij keek zijn ogen uit, heeft lekker geslapen en wat filmpjes gekeken. Zelf hebben we nauwelijks geslapen haha, maar dat hij het zo goed heeft gedaan, maakt alles goed
– Dat Raf zo flexibel was en zo makkelijk. Overdag heeft hij nooit in zijn bedje geslapen. Altijd terwijl we op pad waren in de wandelwagen en in de draagzak of onderweg in zijn autostoel. We zijn de eerste dagen gaan kijken wat mogelijk was en hij bleek het zo goed te doen. We hielden hem natuurlijk goed in de gaten, maar zolang hij vrolijk en tevreden was, waren wij dat natuurlijk ook.
– Ik was van te voren heel bang dat Raf overlast zou veroorzaken voor de mensen om ons heen. ’s Nachts wakker houden ofzo. Ik als moeder voelde me daar heel verantwoordelijk voor, maar gelukkig heeft hij super geslapen.

Wat is het meest tegengevallen?
Het jetlag toen we weer thuis waren. Op de heenweg hadden we allemaal een jetlag, waardoor we om 5 uur allemaal wakker waren. Na een tijdje vielen we toch weer in slaap, inclusief Raf en na twee nachten was iedereen gewend. De terugweg was anders. Hij heeft er ruim een week over gedaan voordat hij weer in zijn eigen ritme zat. Was soms om 1 uur klaar wakker. Ook was hij natuurlijk gewend om 24/7 bij ons te zijn wat thuis ook niet meer was, dus het slapen verliep niet zo lekker in het begin.
Gelukkig ging het steeds beter en zaten we na 8 nachten weer volledig in ons oude ritme.

Hoe vond Raf het?
Raf vond het fantastisch. Ondanks dat het voor hem natuurlijk niet uitmaakt of we hier om de hoek naar het park gaan of naar de Grand Canyon en hij zich er later ook niks meer van zal herinneren. Hij heeft een top tijd gehad. Hij was continu bij ons, kreeg in de eerste weken natuurlijk ook heel veel aandacht van oma, oom en tante. Ook vond hij het in de draagdoek fantastisch. Hij zat te kletsen, te zingen (zo leek het in ieder geval) te lachen en te zwaaien naar alles en iedereen. We konden echt zien dat hij genoot.

Wat was je absolute hoogtepunt? En dat van Raf?
Ooo dit is oneerlijk, hoe kan ik nu kiezen wat mijn hoogtepunt was. Ehm, ik denk Grand Canyon, de trail door Bryce Canyon en Alcatraz. Ook het kamperen en in Amerika zijn op zich was gewoon al heel leuk. Lekker Bbqen, buiten ontbijten heerlijk.
Raf’s hoogtepunt was denk ik de zeeleeuwen bij San Francisco. Hij vindt dieren heel erg leuk en noemt alle dieren poes. Van die zeeleeuwen waren dus poes en hij was helemaal enthousiast.

Welke tips zou je mensen meegeven die met hun jonge kind een verre reis willen gaan maken?
Ik heb toevallig een heel artikel geschreven over mijn reistips met dreumes. Dus ga daar ook zeker een kijkje nemen.  (http://liefthuis.nl/reistips-op-vakantie-vliegen-dreumes/)

Hier toch al een paar kleine tips.
– Bij een eerdere vraag gaf ik al de tip over de rietjesbeker en het zakje met speelgoed.
– Neem geen ballen mee in het vliegtuig, als ze vallen en weg rollen kun jij op je knieën het hele vliegtuig door. (Oww Jodi, zijn hier foto’s van? En zo ja, wil je ze dan met me delen!)
– Doe een doekje aan de speen van je kleine, valt de speen, dan is hij makkelijker terug te vinden en vaak valt hij met doek ook niet helemaal op de grond.
– De belangrijkste is misschien wel, ga je niet teveel focussen op wat MOET. Kinderen zijn flexibel en zolang ze bij jou zijn en jij goed in de gaten houdt of ze tevreden zijn, dan komt het allemaal goed.

 

Wil je nog meer lezen over de reis van Jodi? Kijk dan eens op haar blog liefthuis.nl.

Zou jij het aandurven zo’n verre reis met een jong kind? Of heb je het al gedaan en heb je nog goede tips? Ik ben erg benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *