5 irritante vragen als je kind naar school gaat

5 irritante vragen als je kind naar school gaat

Naar aanleiding van de 5 meest irritante vragen in de eerste jaren, nu het vervolg: de 5 meest irritante vragen zodra je kind naar school gaat.

en-hoe-gaat-het-op-school

Iedereen kent ze wel, die vragen. Van de meest vreemde mensen vaak ook. Mensen die je amper kent of mensen die juist het antwoord op deze vragen juist al lang kennen. Vragen waar vaak een afkeurende of suggestieve ondertoon onderzit en waar de nekharen van iedere moeder van overeind gaan staan. In deze blog heb ik de meeste irritante vragen op een rijtje gezet met een gepast antwoord!

 

  1. En hoe gaat het op school?

Meestal worden hiermee de schoolresultaten bedoeld. Al vanaf groep 1 krijgen kinderen tegenwoordig citotoetsen en om de één of andere reden zijn deze resultaten echt heel belangrijk voor je tante, je buurvrouw en de meneer van de slager. Vaak worden deze resultaten tussen moeders onderling ook gebruikt als een soort wedstrijdje wiens kind het slimst is.

Antwoord: Ja heel goed, hij gaat met veel plezier naar school. Gisteren heeft hij geschilderd. Hij vond het helemaal geweldig, ik vond ’s avonds bij het douchen de verf terug in zijn oren!

 

  1. Kent ze de tafels al?

Nog zo’n schoolresultaten vraag. Vaak gevolgd door: ow nee? Mijn Suusje kende ze al vanaf dat ze 6 is, en jullie Sanne is nu al 7 toch? Alsof het automatiseren van de tafels ook maar iets zegt over het geluk van je kind. (Overigens blijkt dat kinderen die hoogbegaafd zijn vaak veel moeite hebben met het automatiseren van tafels, dus ook over de intelligentie van je kind zegt het niks)

Antwoord: Ja joh die kent ze al vanaf dat ze 3 is. Eetkamertafel, salontafel, speeltafel.

 

  1. Volgende week woensdag hebben we nog een luizenmoeder nodig, jij hebt vorig jaar ook al niet meegedaan en nu staat je naam weer niet op de lijst. Heb je hem niet zien hangen misschien?

Ahh ja, want dat je moet werken op woensdag en je baas ‘luizen kammen bij andere kinderen’ echt geen goed excuus vind om vrij te nemen, daar wordt dan maar even niet bij stil gestaan. Vaak zijn het dezelfde moeders die aan alle extra activiteiten meedoen op school maar het grootste deel van de moeders wil of moet gewoon werken en die zetten de vrije dagen dagen die ze hebben liever in om echt iets leuks te gaan doen met hun kind.

Antwoord: Een lijst? Ow echt, wanneer zei je dat het was? Volgende week woensdag, wacht ik kijk even in mijn agenda. (Neem nu rustig de tijd om facebook te checken) Ach nee ik zie net dat ik woensdag niet kan. Drukte op het werk he. Maar gelukkig zijn er moeders zoals jij en worden die luizen toch gekamt!

 

 

  1. Ik heb een belangrijke afspraak, kan Sophie vandaag bij jullie spelen?

Uhm wat? Als je een belangrijke afspraak hebt dan regel je toch gewoon oppas? Of een extra middag BSO? Of bel je een paar dagen van tevoren om af te stemmen? Maar goed schijnbaar zijn dit hele normale praktijken op het schoolplein.

Antwoord: Ach echt waar? Wat vervelend nou. Ik heb net vanmiddag een pedicure ingepland die ik echt niet kan missen, dus ik was er eigenlijk vanuit gegaan dat Max bij jullie kon spelen. Hmmm. Eens even kijken, welke moeder is er niet zo assertief en durft er geen nee te zeggen als we Mas en Sophie bij haar dumpen?

 

  1. Wat gaan jullie trakteren?

Hele websites en pinterest borden zijn gewijd aan het maken van de perfecte traktatie. Deze tractatie moet uiteraard voldoen aan een uitgebreide lijst van criteria:

  • Glutenvrij
  • Suikervrij
  • Lactosevrij
  • E-nummervrij
  • Notenvrij

En daarnaast is zo’n traktatie jullie kans als ouders om je creativiteit te laten shinen en te laten zien dat jullie knutselvaardigheden ver boven die van de andere ouders uit de klas uitstijgen. Helaas heb je geen tijd om ’s werelds meest ingewikkelde traktatie in elkaar te zetten omdat je op de spaarzame vrije avonden gewoon liever op de bank ploft om met het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars te beginnen.

Antwoord: Chips

 

Herkennen jullie deze vragen? En welke irritante vragen krijgen jullie wel eens? Wat is het beste antwoord wat je ooit hebt gegeven op zo’n irritante vraag?

Ik ben erg benieuwd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *